Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2012 21:13 - Козметика и здраве
Автор: nikikrasimirova Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1185 Коментари: 0 Гласове:
2



Здравейте,в този постинг ще поговоря за козметиката-как да избираме и от какво да се пазим.Най-важното при избора на козметика е тя да бъде съобразена с нашата кожа,трябва да бъде внимателно подбрана,като е препоръчително продуктите да бъдат от една и съща марка.Моят съвет е следния:избягвайте евтините козметики за лице и тяло,те са направени от нискокачествени продукти и повишават риска от възпаление на вашата кожа.Както вече споменах,не е хубаво да смесвате продукти на различни фирми.Използвайте само продукти,чието съдържание е обявено на опаковката.Препоръчвам да ВНИМАВАТЕ ако вашата козметика съдържа някой от следните съставки:
1.Обърнете внимание когато в съдържанието е обявено,че даденият продукт съдържа аромати,те могат да съдържат над 200 съставки,някой от тях предизвикващи сериозни обриви,хиперпигментация,дори главоболие и повръщане.
2.Същото важи и за оцветителите,избягвайте ги тъй като могат да бъдат канцерогенни.
3.Пропилен гликол-използва се не само в козметиката ,но и в препарати,може да предизвика алергии или обриви.
4.Петролатум-със безумно ниска цена и свойства да омекотява често се използва от производителите,реагирал веднъж с естествените овлажняващи механизми на кожата,може да предизвика напуквания,сухота...
5.Лаурет сулфат-намира приложение най-често в шампоаните,предизвиква сухота,пърхот както и обриви.Хората с чувствителна кожа трябва да бъдат особено внимателни.


Моят съвет е да използвате само качествени продукти от доказани производители,въпреки че изисква повече средства.Не се отнасяйте безотговорно към здравето си,внимавайте какво слагате върху лицето,тялото и косата си.


Това са продуктите които аз предпочитам,използвам и препоръчвам.

MATIS-PARIS качествена френска козметика,предлага всякакви продукти за лице като започнем от около очната линия,зряла кожа,чувствителна кожа,продукти против всякакъв вид бръчки,грижа за мазната кожа,слънцезащитни продукти,както и декоративна козметика

AURA CHAKE луксозна френска козметика,предлага всякакъв вид продукти-грижа за лицето,очите,деколтето,тялото,декоративна козметика...


Не на последно място идва и небезизвестната и по-лесно достъпната козметика на L"Oreal Paris,предлагаща също така богата колекция от продукти.

За българските производители не мога да говоря,тък като от дълго време използвам само френска козметика,но без съмнение има и качествени бъларски продукти.



                                                                                                              Николет Красимирова





Тагове:   коса,   тяло,   здраве,   лице,   козметика,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikrasimirova
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 120284
Постинги: 32
Коментари: 160
Гласове: 124
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930